Nederlands

Nederlands is een lastig vak en het eindexamen behoort dan ook tot een van de minst gemaakte ieder jaar. Vaak hebben leerlingen een probleem met het lezen en goed begrijpen wat er in een tekst staat. Problemen met de grammatica? Ook daar zijn we voor! Van de eerste les tot het eindexamen Nederlands: alles is mogelijk bij Understood!

Engels

Past, present en future en dat allemaal perfect of continuous: van de Engelse tijden kan je flink in de war raken. Laat staan van lastige teksten, nieuwsberichten van de BBC of een mondeling. Bij Understood is Engels een van de specialiteiten: we bieden afwisselende lessen met leuk oefenmateriaal, waarin alle aspecten van de Engelse taalvaardigheid aan bod komen.

Duits

Das Abitur – veel leerlingen kijken er niet bepaald naar uit. Duits kan soms een lastige taal zijn, met bijvoorbeeld de voor ons onbekende naamvallen. Struikel je over de lidwoorden en begrijp je soms weinig van een tekst? Understood biedt bijlessen aan waarin je veel oefent met lezen en grammatica, zodat je snel weer op eigen benen staat.

Oud-Grieks

Grieks is een lastig vak en Understood is er dan ook in gespecialiseerd. Veel leerlingen lopen op een bepaald moment tegen een gebrek aan vertaalvaardigheid aan. Wij zijn er dan om de leerling snel weer op de rails te krijgen door precies aan te pakken wat fout gaat. We nemen de stof door en oefenen samen veel met vertalen.

geschiedenis

Bij geschiedenis gaat het om het begrijpen van verbanden, oorzaak-gevolg relaties en bestuderen van bronnen. Hoe kun je aan deze bron zien dat hij geschreven is door de protestantse hervormers in de zestiende eeuw? Wat is de oorzaak en wat de aanleiding van de WOI? Understood helpt leerlingen meer inzicht te krijgen in het beantwoorden van dit soort vragen.

economie

Ontbreekt bij jou soms een beetje het overzicht bij economie? Het vak kent een uitgebreide basis en als je een onderwerp daarvan minder goed beheerst kom je al snel in de problemen. Daarnaast kan de theorie vaak taai en lastig zijn. Wij kunnen je met alle onderwerpen helpen: van Keynes tot loonheffingen, van de brede basis naar een specifiek probleem.

management & organisatie

Een vak wat veel leerlingen aanvankelijk heel leuk lijkt, maar als ze het een tijdje volgen valt het toch tegen. De theorie is lastig en de sommen complex. Bij Understood gaan we samen door die sommen en bedrijfsmatige processen heen en rekenen we het allemaal uit, zodat je bij je volgende toets tot 8 nullen achter de comma op de juiste winst uitkomt.

maatschappijleer

De maatschappij is ingewikkeld en dat geldt dan ook voor het vak. Bij Understood helpen we je in het beter begrijpen van de stof! Met afwisselende lessen kijken we samen naar maatschappelijke processen en organisaties en vooral: hoe pak je nou zo’n lastige tekst of vraag aan. Binnen no-time is de leerling weer helemaal maatschappelijk geëngageerd!

wiskunde

Wiskunde is net als Engels en Nederlands een verplicht kernvak waar je niet slecht voor kan scoren. Toch hebben veel leeringen problemen met het vak. Met een bijles van Understood ga je heel veel oefenen samen met een ervaren docent. Je krijgt veel meer inzicht in de sommen, je fouten en leert waar je op moet letten. Een en een is twee!

natuurkunde

Een vak dat door veel leerlingen gevreesd wordt, want het kan heel erg lastig zijn. Vanaf het begin tot aan het eindexamen moet je natuurkundige sommmen oplossen en met functies werken. Als de termen je om de oren beginnen te vliegen, kan Understood een uitkomst bieden. Met ervaren bijlesleraren krijg je inzicht en vliegen je resultaten astronomisch omhoog!

scheikunde

Zuur-basen berekeningen, moleculen, biochemie: door de hele schoolcarrière heen kent scheikunde lastige onderwerpen. Bij Understood kunnen we je helpen de theorie en enorme benodigde basiskennis onder de knie te krijgen, in een persoonlijke bijles waar je samen met de docent kijkt naar waar de problemen zitten. Na een paar uur zul je zien dat je er een stuk meer van begrijpt!

biologie

Biologie is een belangrijk en geliefd vak en daarnaast nodig voor veel opleidingen. Toch struikelen leerlingen soms over de biologische processen en aspecten die je moet beschrijven. Biologie lijkt soms meer op scheikunde dan dat je zou verwachten en ook dat is een lastig onderdeel. Loop je hier tegenaan? Een bijles van Understood helpt je snel weer naar goede resultaten.

aardrijkskunde

Aardrijkskunde draait om veel meer dan wie woont waar. Het is een vak waarbij je over het nodige inzicht moet beschikken om de vraagstukken te begrijpen. Daarnaast moet je goed overweg kunnen met de atlas om veel vragen te beantwoorden. Lukt het je niet om de grote lijn uit je boek te halen? Een bijles van Understood kan uitkomst bieden om alles weer begrijpelijk te maken.