Persoonlijke bijlessen

Iedere leerling is anders: bij Understood weten we dat maar al te goed. Voor we beginnen met de bijlessen of spoedcursus kijken we in een intake-gesprek naar waar het probleem zit. Het gaat dan niet alleen om stof die je niet begrijpt, maar ook om bredere vaardigheden waar je misschien een probleem mee hebt. Vervolgens gaan we vanuit dat gesprek aan de slag om verbetering te boeken.

Met bijzonder resultaat

Bij Understood hebben we onze eigen aanpak om resultaat te behalen. We laten jou denken en zelf de weg vinden naar het juiste antwoord, in plaats van alles voor te kauwen. Door  het de leerling zelf te laten doen, creeer je zelfvertrouwen en veel meer inzicht. Continu geprikkeld worden om na te denken: daar leer je veel van!


Training in denken

Bij Understood helpen we je niet alleen met stof die je lastig vindt: in onze lessen wordt ook uitgebreid aandacht besteed vragen als: “Hoe beantwoord je een vraag op de juiste manier?”. Als leerlingen hier meer inzicht in krijgen zie je vaak dat hun resultaten flink omhoog gaan. Hoe ga je aan de slag met een vraag? Waaruit bestaat een goed antwoord altijd? Trucjes, denkmethodes en leren bedenken wat de maker van de toets wil horen. Het is een belangrijk deel van onze lessen!

Bij Understood werken we aan een structurele verbetering: enkel en alleen focussen op snel resultaat werkt uiteindelijk niet (hoewel het soms natuurlijk wel mooi meegenomen kan zijn!). Een leerling voelt zich dan in het algemeen niet zekerder over een bepaald vak, terwijl een leerling die zich zekerder voelt het vaak wel beter doet. Als het doel weer bereikt is zullen wij de eerste zijn om te zeggen waar je nu staat, en dat de bijles misschien wel helemaal niet meer nodig is of op een andere manier. Als de klus geklaard is nemen we weer afscheid van elkaar.

 

Zelf doen!

Je leert het pas als je het zelf doet. Een bijles van Understood draait voornamelijk om oefenen, oefenen en oefenen. Ieder stukje uitleg wordt meteen met oefenstof bekeken. Want het draait zelden om enkel theorie: toepassen is minstens zo belangrijk. We stellen continu de vraag wat je eerste gedachte zou zijn, hoe je ergens tegen aan kijkt. En dan zie je vaak dat: “Ik heb geen idee…” verandert in een tevreden “Oh, is het zo simpel?”

Klaar voor een bijles bij Understood?

Wij willen graag de helpende hand bieden. Om zeker te weten dat de leerling zich goed voelt bij de bijles, bieden we een gratis proefles aan, geheel vrijblijvend.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Snel weer op eigen benen!

Maar het allerbelangrijkste is: een goede sfeer. Persoonlijk, professioneel: daar voel je je echt prettig bij. Er valt altijd wat te lachen en als je merkt dat je meer van de stof begrijpt, wordt het vaak ook een stuk leuker. Onze lessen zijn gevarieerd en we nemen onszelf ook weer weer niet al te serieus. 

 

Freek van Leeuwen

Freek heeft al veel ervaring in het geven van bijlessen. Eerst via-via en naarmate er meer leerlingen kwamen kreeg hij de behoefte om het professioneel aan te gaan pakken. Hij streeft naar goede, tijdelijke bijlessen waar je echt mee verder kan. Daarnaast vindt hij persoonlijk contact met de leerling en de ouders belangrijk. Kortom: grote ambities met zijn Understood!